Bitva 4 generálů 2016

Náš oddíl ŠPACÍREK se letos zúčastnil „Bitvy 4 generálů“, která se konala 29 – 30.4 v Kolihovském lese u Sedlčan. Oddíl Špacírek obhajoval modré barvy naší armády. Letos byl poprvé generál modré armády Jirka Šebek.

Modra armada

Navzdor nepříznivému počasí, kdy ještě ve středu sněžilo, se podařilo sestavit armádu o počtu 14 statečných bojovníků. Z celkového počtu armád nás bylo viditelně nejméně, ale i přesto jsme si nevedli špatně. Hned po nástupu, který se konal po 17 hodině jsme losovali území. Modrá armáda vylosovala území číslo D, které se nacházelo na severu nedaleko Hradiška. Poté co skončil nástup, jsme dostali zbylé instrukce a vydali jsme se najít vhodné místo, kde bychom mohli najít úkryt, schovat poklad a nebo postavit základní tábor modré armády. Po pečlivém výběru jsme našli místo, které se nám zamlouvalo a začali jsme stavět opevnění okolo zástavy modré armády. V 18 hodin se odstartovala hra.

dobyvani

Nyní může bitva začít a my jsme byli dle možností připraveni na příchod jiné armády.  Obrana okolo naší vlajky a pokladu je připravena. První k nám dorazila bílá armáda, která nám po zuřivém boji odcizila vlajku, ale při útoku jsme zajali jednoho bílého bojovníka. Po domluvě se žlutou armádou jsme napadli červenou armádu, ale tento útok bohužel skončil nezdarem, neboť v táboře již žádné zástavy neměli (vlajku a poklad). To byly všechny události, které se stali v pátek. Hned jak vyšlo slunce jsme v sobotu ráno vstali a vydali jsme se dobít červenou armádu. Tento útok nedopadl zrovna dobře, protože většina naší armády byla zajata. Po generálské domluvě s červeným generálem naše bojovníky propustil a mezitím se spojila žlutá a bílá armáda. Tato bílo-žlutá koalice měla ve společném táboře zástavy všech armád, které nikomu nechtěli zadarmo dát. Naše armáda se nebojácně vydala na bitvu proti těmto spojeným armádám a po chvilce se k nám přidala i červená armáda. Nyní proti sobě stála bílo-žlutá koalice a červeno-modrá koalice. Po přibližně 3 hodinovém dobýváním tábora bílo-žluté koalice, kdy všechny naše pokusy selhali a docházeli nám síly,  jsme nakonec uznali prohru a domluvili jsme se na konci bitvy.

armadaV 15:00 hodin bylo vyhodnocení a naše armáda se sice umístila na 4 místě, ale nevzdali jsme se a bojovali jsme do poslední chvíle. Bitvu jsme si letos pořádně užili. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a to je hlavní. Příští rok bitvě ZDAR!!!
S pozdravem Generál modré armády Jirka Šebek

Tomáš Pilík

Tomáš Pilík

Jmenuji se Tomáš Pilík a narodil jsem v Příbrami. Vystudoval jsem vysokou škoulu CVUT obor počítačové sítě. Bydlím v Sedlčanech a pracuji v Praze. Je mi 26 let a od svých 7 let jezdím pravidelně na dětské tábory. Mám rád přírodu, výlety a pohyb celkově.
Tomáš Pilík

Latest posts by Tomáš Pilík (see all)

Kategorie: Akce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>